Om oss

Om Fortellingens kraft

Vi er en gjeng journalister med ulik bakgrunn og en sterk felles lidenskap for de kraftfulle fortellingene i journalistikken.  Vi har som mål å være et arena som samler flere av de fremste kreftene innen den fortellende journalistikken i Norge og utlandet gjennom konferansen Fortellingens kraft.  Konferansen skal tilby det ypperste av forelesere som bidrar til styrkede ferdigheter gjennom foredrag, undervisning og kunnskapsoverføring om hvordan vi kan bli bedre på det viktigste innen journalistikken:

Å fortelle sanne historier drivende godt.

Det grunnleggende pedagogiske målet er å øke journalisters forståelse og kunnskap om fortellende journalistikk, bidra til utvikling av den kraftfulle fortellende journalistikken som når ut til brede lag av folket, som nyanserer og har pedagogisk kraft, og på sitt beste skaper refleksjon og retter opp skjevheter i samfunnet.

Konferansen skal ha et klart og tydelig fokus på journalistiske fortellinger, reportasjer, dokumentarer og selve formidlingen. Slik skal vi skille oss fra andre og større konferanser som favner bredere.

Fortellingene kan være tekstbaserte, lyd/podcast, visuelle, dokumentarer, reportasjer, sakprosa, animasjon. Felles er at det handler om sanne historier fortalt med en bevisst struktur, klassiske litterære grep, filmteknisk dramaturgi eller originale og nyskapende fortellergrep.

Vi skal løfte den menneskelige stemmen i journalistikken, og vi skal bidra til å fremme den vesentlige journalistikken i mediene.

Konferansen har utelukkende et ideelt formål, å løfte denne viktige delen av journalistikken, den som handler om mennesker og samfunn.

Konferanseleder Bjørn Asle Nord (t.h.) sammen med mentor for Fortellingens kraft, Mark Kramer.

Fortellingens kraft oppstod vinteren 2016, da krisen rammet bransjen vår med stor kraft og alvor. Midt i den verste nedbemanningen og kuttene i Bergens Tidendes historie ble BTs Bjørn Asle Nord kontaktet av professor Mark Kramer fra Boston, en av guruene i «narrative journalism» i USA. Sammen la de planene for den første møteplassen om fortellende journalistikk i Norge. Den ble arrangert i april 2016 i Bergen. Oppfølgeren kom i mai 2017.

Fortellingens kraft består av Bjørn Asle Nord (journalist i Bergens Tidende), Thomas Ergo (journalist i Stavanger Aftenblad), Ronald Hole Fossåskaret (journalist i NRK) og Anne Jo Lexander (journalist i Bergens Tidende), Kristine Holmelid (universitetslektor i journalistikk ved UiB), Elise Kruse (journalist i Vårt Land og student) og Mark Kramer (grunnlegger av The Power of Narrative, USAs mest innflytelsesrike konferanse i fortellende journalistikk).

Les mer på vår facebookside.

 

Copyright 2017 Xevent. All rights reserved