Podcast-serien «Terrorsyskonen och IS»

Jun 13, 2020

11:40

Ole Bull Scene

01:00

Podcast-serien som vant Stora journalistpriset i Sverige

Podcast-serien «Terrorsyskonen och IS» handler om en familie fra Gøteborg der tre av barna blir med i terrororganisasjonen IS. I arbeidet med serien ønsket Karwan Faraj og Rosa Fernandez i Sveriges Radio, P3 Dokumentär, å finne ut hvordan de tre søsknene ble radikalisert i Sverige, og prøve å forstå hvordan de kunne bli med i terrorsekten IS. Men de ønsket også å fortelle om fremveksten og fallet til IS – på en spennende måte for et bredt og ungt publikum.

Alt begynner med at politiet finner en henrettelsesfilm på en minnepinne i en leilighet i Gøteborg. Det blir politiets viktigste bevis for å kunne dømme ett av søsknene for terrorovertredelser. Men hvordan ble det slik?

P3 Dokumentär er Sveriges største podcast, og hver episode av serien «Terrorsyskonen och IS» har rundt en halv million nedlastinger.

Rosa Fernandez og Karwan Faraj vil snakke om valgene de tok i arbeidet med serien. Hvordan forteller du om det lille mennesket og den store verdenen på én og samme gang? Hvordan syr du sammen de ulike lagene i historien? Hvordan nærmer du deg radikale mennesker for å få dem til å fortelle sin historie?

 • Foto Magnus Bergström
  Rosa Fernandez

  Dokumentarist og radioprodusent

  Sverges Radio

 • Foto Magnus Bergström
  Karwan Faraj

  Journalist

  Frilans

Copyright 2017 Xevent. All rights reserved