Om oss

Vi er en gjeng journalister med ulik bakgrunn og en sterk felles lidenskap for de kraftfulle fortellingene i journalistikken. Vi har som mål å være en arena som samler flere av de fremste kreftene innen den fortellende journalistikken i Norge og utlandet gjennom konferansen Fortellingens kraft.

Konferansen skal tilby det ypperste av forelesere som bidrar til styrkede ferdigheter gjennom foredrag om hvordan vi kan bli bedre på det viktigste innen journalistikken: Å fortelle sanne historier drivende godt.

Gjennom konferansen ønsker vi å øke journalisters forståelse og kunnskap om fortellende journalistikk, den som på sitt beste skaper refleksjon og retter opp skjevheter i samfunnet.

Konferansen skal ha et klart og tydelig fokus på journalistiske fortellinger, reportasjer, dokumentarer og selve formidlingen, enten det er snakk om lyd, bilde eller tekst.

Slik skal vi skille oss fra andre og større konferanser som favner bredere.

Vi skal løfte den menneskelige stemmen i journalistikken, og vi skal bidra til å fremme den vesentlige journalistikken i mediene.

Konferansen har utelukkende et ideelt formål, å løfte denne viktige delen av journalistikken, den som handler om mennesker og samfunn.

Fortellingens kraft oppstod vinteren 2016, da krisen rammet bransjen vår med stor kraft og alvor. Midt i den verste nedbemanningen og kuttene i Bergens Tidendes historie ble Bergens Tidendes Bjørn Asle Nord kontaktet av professor Mark Kramer fra Boston, en av guruene i «narrative journalism» i USA. Sammen la de planene for den første møteplassen om fortellende journalistikk i Norge. Den ble arrangert i april 2016 i Bergen. Oppfølgeren kom i mai 2017, og konferansen gikk for fulle saler juni 2018.

Følgende personer er med i styret for konferansen:

* Bjørn Asle Nord, grunnlegger/leder, journalist i NRK

* Kristine Holmelid, nestleder, reportasjeleder ved Senter for undersøkende journalistikk ved UiB

* Thomas Ergo, journalist i Stavanger Aftenblad

* Anne Jo Lexander, journalist i Vestnytt

*Elise Kruse, journalist i  Vårt Land

* Terje Angelshaug, tidligere nyhetsredaktør og leserombud i BT og tidligere underviser i journalistikk ved UiB

Mentor: Mark Kramer (grunnlegger av The Power of Narrative, USAs mest innflytelsesrike konferanse i fortellende journalistikk).

Les mer på vår Facebook-side.

Org. nr 820 404 122 MVA
Copyright 2022 Fortellingens kraft.